Μακρόν: Η Ουκρανία θα πρέπει να συνομιλήσει με τη Ρωσία

©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα πως η Ουκρανία θα πρέπει να συνομιλήσει με τη Ρωσία, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος.

«Ο Ουκρανός πρόεδρος και οι αξιωματούχοι του θα πρέπει να διαπραγματευθούν με τη Ρωσία», τόνισε ο Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, από την πλευρά του, Κλάους Γιοχάνις, δήλωσε πως η απόδοση στην Ουκρανία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας είναι το σωστή.

«Κατά τη γνώμη μου, το καθεστώς της υποψήφιας χώρας πρέπει να δοθεί το ταχύτερο δυνατό, είναι μια ορθή λύση από ηθική, οικονομική οπτική και από οπτική ασφαλείας», σημείωσε. Ο Μακρόν έχει επικριθεί από την Ουκρανία σχετικά με την στάση του ως προς το ζήτημα της Ουκρανίας.

«Στην πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διακυβεύεται μια γεωπολιτική κατάσταση χωρίς προηγούμενο, άρα ναι, για όλους αυτούς τους λόγους, το πολιτικό πλαίσιο και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές χώρες δικαιολογούν νέες εις βάθος συζητήσεις και νέες προόδους», είπε ο Μακρόν.

«Eίμαστε σε ένα σημείο όπου πρέπει να στείλουμε σαφή πολιτικά σήματα, εμείς η Ευρωπαϊκή Ένωση, προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό όπου αντιστέκεται ηρωικά εδώ και πολλούς μήνες», υπογράμμισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.