Μακρόν: Δεν αποκλείει την επιβολή και άλλων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επιβληθούν και νέες κυρώσεις στη Μόσχα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής, ο Μακρόν σημείωσε πως δεν είναι απίθανο ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι ελπίζει πως τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία με τη Ρωσία για δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στις θάλασσες, ώστε να προχωρήσουν οι εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ότι οι πρόσφατες συνομιλίες των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας είναι «θετική ένδειξη».

Τη συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο Twitter.

«Αυτό καλύπτει άμεσα περισσότερα από τα 2/3 των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, κόβοντας μια τεράστια πηγή χρηματοδότησης για την πολεμική της μηχανή. Μέγιστη πίεση στη Ρωσία για να σταματήσει τον Πόλεμο», τόνισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.