Μακρόν: Απευθύνει διάγγελμα απόψε

©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, απευθύνει διάγγελμα απόψε στις 20.00, τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Μακρόν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, στις εκλογές της Κυριακής και προσπαθεί να βρουν συμμάχους. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει δημοσίως το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Η Μαρίν Λεπέν τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη ότι ο Εμανουέλ Μακρόν τής μίλησε για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Ναι», απάντησε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε τέτοια πρόταση, σύμφωνα με το BFM. Την Τρίτη, η ίδια δεν είχε απαντήσει στο ίδιο ερώτημα μετά το τέλος της συνάντησης που με τον Εμάνουελ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Γαλλίας, προσπαθώντας να βρει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και τη μη εξασφάλισης της πλειοψηφίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος συνέχισε τις προσπάθειες αναζήτησης λύσης, δίχως ωστόσο, να προκύπτει κάποιο αποτέλεσμα. Η παράταξη του Μακρόν χρειάζεται 44 ακόμη έδρες για την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση. «Ο ανεφάρμοστος συμβιβασμός; Ο Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία, αλλά δεν έχει βρεθεί συναίνεση», αναφέρει η Le Figaro.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.