Λουκασένκο: Δεν περίμενα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «θα τραβήξει»

©Just Click’s With A Camera – Flickr

Ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο δεν περίμενε ότι η «επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία θα τραβήξει τόσο, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Associated Press.

«Θέλω για μια ακόμη φορά να υπογραμμίσω, αισθάνομαι ότι αυτή η επιχείρηση τράβηξε» δήλωσε ο Λουκασένκο κατά την διάρκεια της συνέντευξης στο Μινσκ , διαβεβαιώνοντας ότι δεν ξέρει αν οι εχθροπραξίες προχωρούν βάσει σχεδίου, όπως ισχυρίζεται η Ρωσία, καθώς δεν «γνωρίζει σε τέτοιο βάθος το θέμα» και ότι κάνει τα πάντα για να σταματήσει τον πόλεμο.

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι δεν είναι σε τέτοιο βαθμό γνώστης της κατάστασης ώστε να ισχυρισθεί, ότι εξελίσσεται με βάση τα σχέδια της Ρωσίας.

«Όμως δεν γνωρίζω σε τέτοιο βάθος το πρόβλημα αυτό ώστε να πω, ότι τα πράγματα εκεί πηγαίνουν όπως λένε οι Ρώσοι βάσει σχεδίου, αλλά πως εγώ το αισθάνομαι. Για μια ακόμη φορά υπογραμμίζω: αυτό που αισθάνομαι είναι ότι η επιχείρηση αυτή τράβηξε» δήλωσε ο Λουκασένκο.

Το AP επισημαίνει ότι ο Λουκασένκο δεν απέφυγε να χρησιμοποιήσει την λέξη πόλεμος τη στιγμή που η ρωσική κυβέρνηση χαρακτηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ουκρανία προκάλεσε την Ρωσία και επέμεινε ότι η Λευκορωσία τάσσεται υπέρ της ειρήνης.

«Εμείς κατηγορηματικά δεν αποδεχόμαστε κανέναν πόλεμο. Κάναμε και κάνουμε αυτή τη στιγμή τα πάντα για να μην γίνει αυτός ο πόλεμος» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, χάρη στον ίδιο συγκεκριμένα άρχισαν οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

«Αλλά γιατί η Ουκρανία, στο έδαφος της οποίας γίνεται πράγματι πόλεμος, εχθροπραξίες, σκοτώνονται άνθρωποι, δεν ενδιαφέρεται για αυτές τις συνομιλίες, είναι ένα ακόμη ζήτημα», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα ο Λουκάσένκο τάχθηκε κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν έχει τέτοια σχέδια ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.