Λορέντσο Φοντάνα: Ένας ομοφοβικός και ακροδεξιός πολιτικός στην προεδρία της ιταλικής Βουλής

©EPA

Η Λέγκα, το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι, στέλνει τον Τζανκάρλο Τζορτζέτι στο υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που ο Λορέντσο Φοντάνα, γνωστός για τις ομοφοβικές και σεξιστικές απόψεις του, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής.

Η αντίδραση του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα, ήταν χαρακτηριστική: «Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί κάτι χειρότερο. Η Ιταλία δεν αξίζει τέτοια προσβολή», έγραψε ο Λέτα στο Twitter μετά την εκλογή Φοντάνα.

Συνάδελφοί του ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας στη διάρκεια της ψηφοφορίας. «Οχι σε έναν πρόεδρο ομοφοβικό και φιλοπουτινικό», έγραφε το πανό. Στο θέμα της Ρωσίας, ο Φοντάνα θεωρεί ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πρέπει να αρθούν άμεσα.

Ο Κάρλο Καλέντα ανέσυρε ένα βίντεο που είχε στείλει ο Φοντάνα χαιρετίζοντας το συνέδριο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, το 2016. «Με μεγάλη χαρά χαιρετώ τους φίλους μου της Χρυσής Αυγής», ξεκινούσε το βίντεο. «Λίγο αργότερα η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση», θύμισε ο Καλέντα.

Ο Φοντάνα αρνείτο την ύπαρξη μη παραδοσιακών οικογενειών και τασσόταν κατά των αμβλώσεων.

Ο Φοντάνα ψηφίστηκε απ’ όλους τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Γερουσίας, Ινιάτσιο Λα Ρούσα, ο οποίος δεν στηρίχθηκε από τη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Ηταν ένα μικροσυμβάν. Θα κυβερνήσουμε μαζί για πέντε χρόνια», δήλωσε ο Σαλβίνι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.