Λιζ Τρας: Υπόσχεται δραστικά μέτρα μείωσης του κόστους ζωής

©EPA/NEIL HALL

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας, αν κερδίσει την πρωθυπουργία της χώρας.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Sunday Telegraph, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση του νικητή των εσωκομματικών εκλογών του Συντηρητικού Κόμματος, η Τρας επανέλαβε τη δέσμευσή της να πάρει δραστικά μέτρα μείωσης του κόστους ζωής

Επισημαίνοντας ότι κατανοεί «πόσο μεγάλη πρόκληση αποτελεί το κόστος ζωής για όλους», η Τρας τόνισε ότι θα αναλάβει «αποφασιστική δράση για να διασφαλίσω ότι οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις θα καταφέρουν να περάσουν αυτό τον χειμώνα και τον επόμενο».

«Αν εκλεγώ, σκοπεύω μέσα στην πρώτη εβδομάδα της νέας μου κυβέρνησης να παρουσιάσω άμεσες δράσεις για τους λογαριασμούς ενέργειας και τα αποθέματα ενέργειας», σημείωσε.

«Αργότερα μέσα στον μήνα ο υπουργός Οικονομικών μου θα παρουσιάσει ένα οικονομικό σχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα ευρύτερο πακέτο δράσης για την οικονομία», πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι η προσέγγισή της θα περιλαμβάνει άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής καθώς και ένα σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη. Επίσης θα διορίσει ένα Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων προκειμένου να καταλήξουν «στις καλύτερες ιδέες».

«Πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση κάθε φθινόπωρο και χειμώνα (…) Είμαι έτοιμη να λάβω σκληρές αποφάσεις για να ανοικοδομήσω την οικονομία μας», υπογράμμισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.