Λιζ Τρας: Άμεσα μέτρα για την ενεργειακή κρίση

©EPA/NEIL HALL

Την πρώτη της ομιλία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας απηύθυνε η Λιζ Τρας.

H Τρας δήλωσε ότι έχει ένα «γενναίο σχέδιο» για το μέλλον της χώρας.

Επιπλέον, η σημείωσε ότι θα διευθετήσει άμεσα τις τρεις προτεραιότητές της που είναι: 1) η οικονομική ανάπτυξη μέσω της μείωσης των φόρων, 2) η στήριξη στους λογαριασμούς ενέργειας και 3) η διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών δημόσιας Υγείας σε όλους τους πολίτες.

«Είμαι βέβαιη ότι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε την καταιγίδα. Μπορούμε να ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας και να γίνουμε η σύγχρονη και λαμπρή Βρετανία που ξέρω ότι μπορούμε να είμαστε», τόνισε η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Σχέδιο για «πάγωμα» των λογαριασμών ενέργειας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας σχεδιάζει πάγωμα των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών στο τρέχον επίπεδο για τον φετινό και τον επόμενο χειμώνα, που πληρώνονται από δάνεια στηριζόμενα από την κυβέρνηση σε προμηθευτές ενέργειας, ανέφερε το BBC.

«Οι εταιρείες ενέργειας θα συνάπτουν δάνεια με εγγύηση της κυβέρνησης για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της τιμής χονδρικής και της σταθερής τιμής που χρεώνουν στους πελάτες», σημείωσε το BBC. «Αυτά τα δάνεια θα αποπληρωθούν τα επόμενα 10 έως 20 χρόνια μέσω επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς πελατών», πρόσθεσε.

Το σχέδιο θα μπορούσε να κοστίσει μεταξύ 100 και 130 δισεκατομμυρίων λιρών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.