Lim Boo Liat: Το Google Doodle για τον Μαλαισιανό ζωολόγο

©Google

Το σημερινό Doodle γιορτάζει τη ζωή του Δρ. Lim Boo Liat, ενός διάσημου Μαλαισιανού ζωολόγου και κορυφαίας αρχής σε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα της Μαλαισίας.

Βοήθησε στη δημιουργία του εθνικού ζωολογικού κήπου της Μαλαισίας και έγραψε περισσότερες από 300 επιστημονικές δημοσιεύσεις για τη θηλαστικολογία και την παρασιτολογία.

Ενώ φοιτούσε στο γυμνάσιο στο Klang του Selangor, ο Dr. Lim σύχναζε στον κήπο του σχολείου για να παρατηρήσει τη ζωή των μικρών ζώων και των εντόμων που βρίσκονταν εκεί. Ήταν μόλις 16 ετών όταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήρθε στη Μαλαισία και έπρεπε να σταματήσει τις σπουδές του για να στηρίξει την οικογένειά του. Το 1947, μετά τον πόλεμο, υπέβαλε αίτηση για προσωρινή θέση βοηθού εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών (IMR).





Το 1952 προήχθη ως μόνιμος εργαστηριακός βοηθός και συμμετείχε σε μια σειρά από επιστημονικές αποστολές. Ο Δρ Λιμ διεξήγαγε έρευνα και παρακολούθησε συνέδρια σχετικά με τις παρασιτικές επιδράσεις στη συμπεριφορά της άγριας ζωής. Από το 1955 έως το 1969, δημοσίευσε περισσότερες από 80 επιστημονικές εργασίες για σπονδυλωτά ζώα και του ζητήθηκε να διευθύνει ένα νεοϊδρυθέν Τμήμα Ιατρικής Οικολογίας στο IMR.

Βλέποντας τις δυνατότητές του και την εξειδίκευσή του στον τομέα, μερικοί καθηγητές από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια του άνοιξαν το δρόμο για να συνεχίσει το μεταπτυχιακό του δίπλωμα, παρά την έλλειψη επίσημης εκπαίδευσης. Στην πραγματικότητα, ο Dr. Lim δεν έλαβε καν το πτυχίο του πριν από τη υποτροφία του στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen στη Σκωτία.

Ο Δρ. Λιμ έλαβε το διδακτορικό του στη Ζωολογία στο Universiti Sains της Μαλαισίας το 1977 και προσκλήθηκε να βοηθήσει στη λειτουργία του Vector Biology Control Research Unit στον ΠΟΥ. Η συνεισφορά του του στον τομέα της ζωολογίας και της βιοποικιλότητας έχει εμπνεύσει την επόμενη γενιά επιστημόνων από τη Μαλαισία.


Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.