Λεπέν: Θα ενώσουμε όλους τους πατριώτες

©Marine Le Pen – Twitter

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε απόψε ότι θα επιδιώξει να ενώσει όλους τους «πατριώτες», μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

«Ο λαός αποφάσισε να στείλει μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα του Εθνικού Συναγερμού στην Εθνοσυνέλευση. Η ομάδα αυτή θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του κόμματός μας. Πετύχαμε τους στόχους μας: να καταστήσουμε τον Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρο της μειοψηφίας, χωρίς έλεγχο της εξουσίας», είπε.

Η Λεπέν υποσχέθηκε ότι το κόμμα της θα ασκεί «σκληρή» αντιπολίτευση,αλλά θα σέβεται τους θεσμούς.

Η παράταξη Ensemble, που είναι προσκείμενη στον Εμανουέλ Μακρόν, λαμβάνει 224 έδρες στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό FR2, αριθμός που δεν είναι αρκετός για την απόλυτη πλειοψηφία.

Η παράταξη Nupes του Ζαν Λικ Μελανσόν λαμβανει 149 έδρες, η παράταξη της Μαρίν Λεπέν 89, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 78 έδρες. Κανένα κόμμα δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση, με βάση αυτά τα αποτελέσματα. Η γαλλική κυβέρνηση θα απευθυνθεί σε όλα τα μετριοπαθή κόμματα.

Η έκπληξη των εκλογών είναι οι έδρες που κερδίζει η ακροδεξιά. Οι πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό αλλά και για τις δυσκολίες που θα έχει εφεξής ο Πρόεδρος Μακρόν, εξαιτίας της Λεπέν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.