Λεπέν: «Ο Μακρόν μού πρότεινε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας»

©Marine Le Pen – Twitter

Η Μαρίν Λεπέν τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη ότι ο Εμανουέλ Μακρόν τής μίλησε για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Ναι», απάντησε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε τέτοια πρόταση, σύμφωνα με το BFM. Την Τρίτη, η ίδια δεν είχε απαντήσει στο ίδιο ερώτημα μετά το τέλος της συνάντησης που με τον Εμάνουελ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Γαλλίας, προσπαθώντας να βρει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και τη μη εξασφάλισης της πλειοψηφίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος συνέχισε τις προσπάθειές αναζήτησης λύσης, δίχως ωστόσο, να προκύπτει κάποιο αποτέλεσμα. Η παράταξη του Μακρόν χρειάζεται 44 ακόμη έδρες για την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση. «Ο ανεφάρμοστος συμβιβασμός; Ο Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία, αλλά δεν έχει βρεθεί συναίνεση», αναφέρει η Le Figaro.

Η παράταξη Ensemble του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξασφάλισε 245 από τις 577 έδρες της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, χάνοντας την απόλυτη πλειοψηφία. Η συμμαχία NUPES υπό τον Ζαν-Λικ Μελανσόν εξασφάλισε 131 έδρες και είναι πλέον αξιωματική αντιπολίτευση, ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν 89 έδρες, ενώοι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν 61. Η αποχή έφθασε το ποσοστό του 53,77%.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.