Λευκός Οίκος: Επανεξετάζει το ζήτημα των δασμών σε κινεζικά προϊόντα

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Τα πολεμικά γυμνάσια της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν έχουν οδηγήσει το Λευκό Οίκο να σκέφτεται το ενδεχόμενο κατάργησης ορισμένων δασμών ή της επιβολής νέων κατά του Πεκίνου.

Η ομάδα του Τζο Μπάιντεν εξετάζει τρόπους για τη μείωση του κόστους των δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα που επιβλήθηκαν κατά τη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Λευκός Οίκος θέλει να μειώσει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.

Υπάρχουν σκέψεις για έναν συνδυασμό εξάλειψης μερικών δασμών, ενεργοποίησης μιας νέας έρευνας (Section 301) σε πιθανούς τομείς επιβολής νέων δασμών, αλλά και διεύρυνσης μίας λίστας εξαιρέσεων από τους δασμούς.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει λάβει κάποια απόφαση για το ζήτημα. Οι δασμοί καθιστούν τα κινεζικά προϊόντα πιο ακριβά για τις αμερικανικές εταιρίες.

«Ο πρόεδρος δεν είχε λάβει κάποια απόφαση πριν από τα γεγονότα στο Στενό της Ταϊβάν και δεν έχει ακόμη λάβει κάποια απόφαση, τελεία. Τίποτα δεν έχει εγκαταλειφθεί ούτε ανασταλεί, ενώ όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάλονι Σάρμα. «Το μόνο πρόσωπο που θα λάβει την απόφαση είναι ο πρόεδρος, ενώ θα το πράξει στη βάσει της εξυπηρέτησης των συμφερόντων μας», τόνισε η ίδια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.