Λαβρόφ: Ο «ολοκληρωτικός πόλεμος» της Δύσης θα διαρκέσει πολύ

©Eurokinissi-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε σήμερα «τον ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας, εκτιμώντας ότι θα διαρκέσει «πολύ καιρό».

«Η Δύση έχει ανακοινώσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας, ενάντια σε όλο τον ρωσικό κόσμο», επεσήμανε ο Λαβρόφ. «Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει καιρό», εκτίμησε ο Ρώσος υπουργός.

«Οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους διπλασιάζουν, τριπλασιάζουν και τετραπλασιάζουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν τη Ρωσία χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα: ξεκινώντας από τις μονομερείς, οικονομικές κυρώσεις και φτάνοντας σε μια προπαγάνδα που βασίζεται βαθιά στα ψέματα (και μεταδίδεται) από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι τα πλοία μπορούν να χρησιμοποιούν ξανά το λιμάνι της Μαριούπολης

Τα πολιτικά σκάφη μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το λιμάνι της Μαριούπολης, καθώς ο κίνδυνος από τις νάρκες εξαλείφθηκε, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, έχει ανοιχθεί από ένας θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος στην Αζοφική.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο της Μαριούπολης την περασμένη εβδομάδα, με περισσότερους από 2.400 Ουκρανούς να αποχωρούν από το εργοστάσιο χάλυβα «Αζοφστάλ».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.