Λαβρόφ: Να σκεφτούμε την πανευρωπαϊκή συνεργασία

©EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Υπερασπιστής του διεθνούς δικαίου και της πανευρωπαϊκής συνεργασίας εμφανίστηκε από τη Λευκορωσία ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Υποστηρίζουμε άνευ όρων το σεβασμό του διεθνούς δικαίου» ανέφερε ο Λαβρόφ. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ συναντήθηκεμε τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Πρέπει να σκεφτούμε την πανευρωπαϊκή συνεργασία. Δεν είμαι σίγουρος για τι είδους συνεργασία μιλάμε. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι υπό τις παρούσες συνθήκες. Αλλά το γεγονός είναι ότι η οικοδόμηση ασφάλειας στην Ευρώπη χωρίς εσάς και εμάς είναι αδύνατη. Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν αυτό»

«Η μελλοντική παγκόσμια τάξη διακυβεύεται. Θα επιστρέψουμε στις ρίζες, και θα τηρήσουμε στην πράξη τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, πάνω απ’ όλα την αρχή της κυριαρχίας της ισότητας των κρατών, διαφορετικά ο κόσμος θα βυθιστεί στο χάος για μεγάλο χρονικό διάστημα», σημείωσε.

«Η επιλογή μας είναι σαφής: υποστηρίζουμε τον άνευ όρων σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Θα υποστηρίξουμε αυτή τη θέση μαζί με τους Λευκορώσους συμμάχους μας και άλλους πολυάριθμους ομοϊδεάτες μας εταίρους που συμμερίζονται αυτές τις προσεγγίσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής Brics και στα τελικά έγγραφα που εγκρίθηκαν σε αυτήν τη σύνοδο κορυφής» πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.