Λαβρόφ: Απορρίπτει την κριτική της Δύσης – Αποχωρεί νωρίς από την σύνοδο της G20

©EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απέρριψε κατά την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G20 στο Μπαλί τη «φρενήρη», όπως την χαρακτήρισε, κριτική της Δύσης για τον πόλεμο.

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δυτικοί εταίροι απέφυγαν να ακολουθήσουν την εντολή της G20, να ασχοληθούν με ζητήματα της παγκόσμιας οικονομίας», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Η συζήτηση της Δύσης «ξέφυγε σχεδόν αμέσως, μόλις πήραν τον λόγο, προς την φρενήρη κριτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία. ‘Επιτιθέμενοι’, ‘εισβολείς’, ‘κατακτητές’ – ακούσαμε πολλά πράγματα σήμερα«, σημείωσε. Η Ρωσία «δεν θα τρέξει» πίσω από τις ΗΠΑ για μια συνάντηση στην G20, πρόσθεσε.

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που έχουν εγκαταλείψει τις επαφές, οι ΗΠΑ είναι». «Δεν θα τρέξουμε πίσω από κανέναν που προτείνει μια συνάντηση», υπογράμμισε..

«Ο Λαβρόφ έχει ακόμη διμερείς συνομιλίες, μετά τις οποίες θα απευθυνθεί στους δημοσιογράφους και θα φύγει», δήλωσε στο dpa η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.