Κυκλώνας Τζούλια: Άφησε πίσω του τουλάχιστον 28 νεκρούς στην κεντρική Αμερική

Ο κυκλώνας Τζούλια αφού άφησε πίσω τουλάχιστον 26 νεκρούς και 4 αγνοούμενους στην κεντρική Αμερική, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς.

Το NHC ανέφερε πως η τροπική καταιγίδα Τζούλια διαλύθηκε εντελώς τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) πάνω από τη δυτική Γουατεμάλα.

Πέντε μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Ελ Σαλβαδόρ που συμμετείχαν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχασαν τη ζωή τους, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Γουστάβο Βιγιατόρο. «Τουλάχιστον δύο άνθρωποι πέθαναν όταν καταπλακώθηκαν» εξαιτίας της πτώσης τοίχου στην Γουαταχιάγουα, πρόσθεσε η σαλβαδοριανή αστυνομία.

Ο υπουργός Ραούλ Χουάρες έκανε λόγο για άλλους δύο θανάτους εξαιτίας της κακοκαιρίας στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Συνολικά, το Ελ Σαλβαδόρ μετρά 10 νεκρούς.

Στην Ονδούρα, ο δήμαρχος της Μπρους Λαγκούνα, Βίλμερ Γουντ, ανέφερε πως δύο άνθρωποι πνίγηκαν όταν ανατράπηκε η βάρκα που τους μετέφερε. Άλλος ένας άνθρωπος αγνοείται.

Στη Γουατεμάλα, έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι.

Ο κυκλώνας Τζούλια χτύπησε το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) τις ακτές της Νικαράγουα στην Καραϊβική και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές, χωρίς, πάντως, να αναφερθούν θύματα.

Οι αρχές του Παναμά έκαναν λόγο για δύο νεκρούς.

Πρόκειται για τον δεύτερο κυκλώνα που πλήττει την κεντρική Αμερική, από τον Ιούλιο.

.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.