Κριμαία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή γύρω από την αεροπορική βάση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσαν οι αρχές την περιχοή γύρω από την αεροπορική βάση Σάκι, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις χθες.

Ο διορισθείς από την Ρωσία κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ ότι τουλάχιστον 252 κάτοικοι της Νοβοφιοντόροφκα θα μεταφερθούν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Αξιόμνοφ, έχουν υποστεί ζημιές περισσότερες από 60 πολυκατοικίες και 20 εμπορικά καταστήματα. Ο ίδιος υποσχέθηκε στους ιδιοκτήτες των σπιτιών αποζημιώσεις 10.000 – 100.000 ρουβλίων.

«Κύριος στόχος είναι η ταχύτερη δυνατόν αποκατάσταση των υποδομών, των πολυκατοικιών και των ιδιωτικών κατοικιών στην κατοικημένη περιοχή. Οι βασικές εργασίες που θα δώσουν την δυνατότητα στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους σχεδιάζεται να ολοκληρωθούν εντός δέκα ημερών», δήλωσε ο Αξιόνοφ, προσθέτοντας ότι η παροχή φυσικού αερίου σε δύο πόλεις έχει διακοπεί προσωρινά.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες από τις εκρήξεις και 14 τραυματίσθηκαν. Ο Αξιόνοφ τονίζει ότι διεξάγονται έρευνες για τα αίτια των εκρήξεων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.