Κρεμλίνο: «Θα δούμε αν θα παραστεί ο Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της G20»

©Pixabay

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι το μέλλον θα δείξει αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο, στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Ένας μεγάλος αριθμός διεθνών φόρουμ έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Πούτιν.

«Αν ρωτάτε για την G20, τότε υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος πριν από την G20, καθώς και πριν από άλλα φόρουμ – θα περιμένουμε και θα δούμε», τόνισε ο Ουσακόφ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς εάν θα συναντούσε τον Πούτιν στη G20, απάντησε ότι δεν βλέπει λόγο για να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο. «Θα εξαρτηθεί συγκεκριμένα από το θέμα για το οποίο θα θέλει να μιλήσει», είπε ο Μπάιντεν στο CNN, προσθέτοντας ότι αν ο Πούτιν θέλει να συζητήσει για την φυλακισμένη Μπρίτνι Γκράινερ, τότε ο αμερικανός πρόεδρος θα είναι ανοιχτός σε συζητήσεις. «Δεν βλέπω κανένα σκεπτικό να συναντηθώ μαζί του τώρα», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Μπάιντεν, ο Ουσακόφ είπε: «Μπορώ να πω ότι η Ρωσία, εμείς, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τις διαπραγματεύσεις και οποιεσδήποτε χρήσιμες διεθνείς επαφές».

«Ποτέ δεν αγνοούμε όταν μας τείνουν το χέρι σε χειραψία. Αλλά αν νιώσουμε, καταλάβουμε ότι ένας εταίρος δεν θέλει να συναντηθούμε για τον έναν ή τον άλλον λόγο, τότε δεν του το επιβάλλουμε».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.