Κρεμλίνο: Μόνο οι κυρώσεις εμποδίζουν τη λειτουργία του Nord Stream 1

©EPA

Δεν υπάρχει εμπόδιο στις ρωσικές εξαγωγές αερίου προς την Ευρώπη μέσω του Nord Stream 1, εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσαν οι δυτικές κυρώσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τον αγωγό για τρεις ημέρες από την Τετάρτη (31/8), προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης,

Ο Πεσκόφ τόνισε σε ερώτηση αν υπάρχουν διασφαλίσεις ότι η Gazprom θα ξαναρχίσει να διοχετεύει αέριο μέσω του Nord Stream 1 ότι: «Υπάρχουν διασφαλίσεις ότι, εκτός από τα τεχνολογικά προβλήματα που προκαλούνται από τις κυρώσεις, τίποτα δεν εμποδίζει τον εφοδιασμό»..

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί στην Ευρώπη. Η Ρωσία διοχετεύει αέριο μέσω του Nord Stream 1 μόνο στο 20% της δυναμικότητάς του, επικαλούμενη προβλήματα με τον εξοπλισμό.

Η Γαλλία κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί τον ενεργειακό εφοδιασμό ως «πολεμικό όπλο», καθώς η Gazprom μείωσε τις παραδόσεις στην Engie.

Ο Πεσκόφ είπε ότι: «Ευρωπαϊκές χώρες, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Βρετανία επέβαλαν κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθούν κανονικές εργασίες συντήρησης και επισκευής, και δεν επιτρέπουν επίσης νόμιμη καταχώρηση τς επιστροφής εξαρτημάτων και μηχανημάτων στους χώρους λειτουργίας τους».

Πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν άλλα εμπόδια για τη Ρωσία ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.