Κρεμλίνο: Δεν επετεύχθη συμφωνία με την Τουρκία για τις εξαγωγές ουκρανικών δημητριακών

©Bluesnap – Pixabay

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως δεν επετεύχθη συμφωνία με την Τουρκία για την εξαγωγή ουκρανικών δημητριακών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως οι εργασίες συνεχίζονται. Η Τουρκία επιδώκει συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία για την εξαγωγή δημητριακών από ουκρανικά λιμάνια, σύμφωνα με το Reuters.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως η Gazprom den θα διακόψει τις προμήθειες αερίου σε άλλους ευρωπαίους πελάτες, καθώς συνεχίζονται οι αγορές για το αέριο σε ρούβλια.

Ζελένσκι: Εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν

Εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν εξαιτίας του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών, τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι είπε σε σχετικό διάγγελμα ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι μιας «τρομερής επισιτιστικής κρίσης». Η Ουκρανία δεν μπορεί να εξάγει μεγάλες ποσότητες σιταριού και άλλων προϊόντων, που είχαν «σταθεροποιητικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά».

«Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς μπορεί να υπάρχει έλλειψη προϊόντων σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν, αν συνεχιστεί ο ρωσικός αποκλεισμός της Μαύρης Θάλασσας», σημείωσε ο Ζελένσκι.

«Ενώ αναζητούμε τρόπους για να προστατεύσουμε την ελευθερία, κάποιος άλλος την καταστρέφει. Κάποιος άλλος εξακολουθεί να εκβιάζει τον κόσμο με πείνα», τόνισε ο Ζελένσκι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.