Κρεμλίνο: Αρνείται ότι χρησιμοποιεί ιρανικά drones στην Ουκρανία 

©Pixabay

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε ιρανικά drones για να επιτεθούν στην Ουκρανία.

Ουκρανοί πολιτικοί έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί ιρανικά drones «καμικάζι» Shahed-136 σε επιθέσεις στο Κίεβο. Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν drones με πτερύγια σε σχήμα δέλτα, παρόμοια με το ιρανικό μοντέλο, να χρησιμοποιούνται σε μια επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Ρωσία χρησιμοποίησε ιρανικά drones στην εκστρατεία της στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε πως το Κρεμλίνο δεν διαθέτει πληροφόρηση σχετικά με τη χρήση τους.

«Ρωσικός εξοπλισμός με ρωσική ονοματολογία χρησιμοποιείται», είπε. «Κάθε συμπληρωματική ερώτηση μπορεί να απευθυνθεί στο υπουργείο Άμυνας».

Το Ιράν αρνείται ότι παρέχει drones στη Ρωσία.

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως η εκτίμησή του είναι πως ιρανικά drones χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στο Κίεβο τη Δευτέρα (17/10). Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι είπε ψέματα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης πως οι έρευνες για τις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές στους αγωγούς αερίου Nord Stream στον βυθό της Βαλτικής θάλασσας φαίνεται να στήθηκαν με την πρόθεση να επιρριφθεί αναληθώς η ευθύνη στη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η «στοιχειώδης λογική» δείχνει πως οι ζημιές στον αγωγό ήταν ένα πλήγμα στα συμφέροντα της Ρωσίας. Είπε πως η έρευνα διεξάγεται «μυστικά» και χωρίς ανάμιξη της Μόσχας.

υπουργείου Άμυνας”, είπε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.