Κωνσταντινούπολη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο – Ολοκληρωτική η καταστροφή

Yπό έλεγχο τέθηκε, περίπου στις 14:20 σήμερα το μεσημέρι, η πυρκαγιά που ξέσπασε το στο ελληνικό νοσοκομείο «Βαλουκλή» της Κωνσταντινούπολης, καταστρέφοντας όμως την οροφή του ιστορικού κτηρίου, μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Οι ασθενείς του νοσοκομείου απομακρύνθηκαν και μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία της Πόλης, ενώ από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με το «CNN Türk», 104 άτομα.

Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η πυρκαγιά πιθανότατα προκλήθηκε από πρόβλημα στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου. Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγια είπε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι μετά την κατάσβεση η Τουρκία θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του νοσοκομείου.

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης [4/8] το ελληνικό νοσοκομείο στου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη.

Οι εικόνες και οι πληροφορίες που μετέδιδαν τουρκικά ΜΜΕ έδειχναν ότι η φωτιά είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Με το που έγινε αντιληπτή η φωτιά, το νοσοκομείο εκκενώθηκε με 80 ασθενείς να μεταφέρονται μακριά από το κτίριο.

Επί τόπου μετέβη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Το γεγονός ότι ήταν παλιά ξύλα, επιτάχυνε την πυρκαγιά στο τμήμα της στέγης», δήλωσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές, με την οροφή να έχει καεί ολοσχερώς

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.