Κομισιόν: «Η μείωση της θέρμανσης κατά 1°C θα εξοικονομήσει 7% ενέργεια»

©POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Οι πολίτες της ΕΕ αν χαμηλώσουν κατά 1 βαθμό Κελσίου τη θέρμανσή τους θα βοηθήσουν την Ένωση να εξοικονομήσει περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για ένα χρόνο.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε ανάρτησή της αναφέρει πως η ΕΕ μπορεί να βοηθηθεί από τους πολίτες της εάν αυτοί μειώσουν τη θέρμανσή τους κατά 1 βαθμό Κελσίου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής παρουσίασε μέρος των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για να ανταποκριθούν οι χώρες-μέλη της ΕΕ στο δύσκολο χειμώνα που αναμένεται.

«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η ίδια, τα αποτελέσματα από την εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι «εντυπωσιακά», σημειώνοντας πως υπάρχουν «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ».

Τέλος, η φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε και στους τρόπους που η Κομισόν πραγματοποιεί εξοικονόμηση ενέργειας στα δικά της κτήρια. Συγκεκριμένα έγραψε: «Για παράδειγμα, απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια 1 ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.