Κίνα: Tα 7 μέλη της Διαρκούς Επιτροπής – Ποιοι πλαισιώνουν τον Σι Τζινπίνγκ

©EPA

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας αποκάλυψε τη νέα του ηγετική ομάδα, αποτελούμενη από επτά αξιωματούχους.

O δεύτερος ή ο τρίτος ονομάζεται επίσης πρωθυπουργός της χώρας.

Σι Τζινπίνγκ

Στην εξουσία από το 2012, ο 69χρονος ηγέτης εξασφάλισε τρίτη θητεία στο αξίωμα του γενικού γραμματέα του ΚΚΚ. Η νέα θητεία εγγυάται επίσης τρίτη θητεία στην προεδρία, από τον Μάρτιο του 2023.

Λι Τσιανγκ

Ο 63χρονος επικεφαλής της οργάνωσης του κόμματος στη Σαγκάη θεωρείται πιστός σύμμαχος του Σι Τζινπίνγκ.

Η εικόνα του αμαυρώθηκε την άνοιξη, λόγω της χαοτικής διαχείρισης του lockdown στη μητρόπολη. Με την περίπτωσή του «δεν θα σταματήσει ποτέ η συζήτηση περί ευνοιοκρατίας» στο ΚΚΚ, σχολίαζε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο σινολόγος, Μπιλ Μπίσοπ.

Τσάο Λετζί

Ο 65χρονος, μέλος του στενού κύκλου του Σι Τζινπίνγκ, ήταν επικεφαλής της επιτροπής πειθαρχικού ελέγχου του κόμματος, στην οποία ανατέθηκε να χειριστεί την επιχείρηση κατά της «διαφθοράς».

Ουάνγκ Χουνίνγκ

Θεωρείται ότι ανήκει στους κυριότερους ιδεολόγους του ΚΚΚ. Σε αυτόν αποδίδεται η πατρότητα της φράσης περί «κινεζικού ονείρου».

Κάι Τσι

Επικεφαλής της οργάνωσης του κόμματος στο Πεκίνο. Επέβλεψε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ντινγκ Σουεσιάνγκ

Στα 60 του, ο ιδιαίτερος γραμματέας του Σι Τζινπίνγκ συγκαταλέγεται στους πιο στενούς συνεργάτες και συμβούλους του κινέζου προέδρου. Ανήκε ήδη στην ομάδα του όταν ο κ. Σι ήταν επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης της Σαγκάης, το 2007.

Από το 2017, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ.

Λι Σι

Στα 66 του, διατηρεί σχέσεις με τον επικεφαλής του κόμματος από τη δεκαετία του 1980. Είναι επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης στη βιομηχανική επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.