Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα ως μέσο αποτροπής

©EPA/KCNA

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διεμήνυσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για αποτρεπτικούς σκοπούς και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση από τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, προειδοποίησε τη Σεούλ εναντίον κάθε κίνησης που θα μπορούσε να ωθήσει στο ξέσπασμα νέου πολέμου. «Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι (…) προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κρίση, και τα αποτρεπτικά πυρηνικά μας όπλα είναι επίσης εντελώς έτοιμα να χρησιμοποιηθούν» για να ολοκληρωθεί «με ακρίβεια και άμεσα» η αποστολή τους, σημείωσε.

Αξιωματούχοι στη Σεούλ και στην Ουάσινγκτον επιμένουν ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμή πυρηνικού όπλου. Ο Κιμ τόνισε πως η Ουάσινγκτον και η Σεούλ συνεχίζουν τις «επικίνδυνες και παράνομες εχθρικές ενέργειες» εναντίον της χώρας του και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά τους «δαιμονοποιώντας» τη χώρα του.

Ο Κιμ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον «παραπλανά», παρουσιάζοντας «κάθε συνηθισμένη ενέργεια των ενόπλων μας δυνάμεων ως ‘πρόκληση’ και ‘απειλή’ ενώ διεξάγει ευρείας κλίμακας κοινά στρατιωτικά γυμνάσια (με τη Σεούλ) που απειλούν άμεσα την ασφάλειά μας», κάνοντας λόγο για «ληστεία».

Η πορεία που έχουν επιλέξει οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα «οδηγεί τις σχέσεις σε ένα σημείο από το οποίο θα είναι δύσκολο επιστρέψουμε, σε κατάσταση σύγκρουσης», επέμεινε.

Επιμένει ότι θα ολοκληρώσει το σύστημα που αποκαλεί «Kill Chain», στρατιωτικό δόγμα που προβλέπει προληπτικά πλήγματα για να εξουδετερωθούν τα σημαντικότερα οπλικά συστήματα της Πιονγκγιάνγκ.

Όμως η τακτική αυτή δεν θα μπορούσε ποτέ να προλάβει τα πλήγματα του «απόλυτου όπλου» της Βόρειας Κορέας, διαβεβαίωσε ο Κιμ. «Αν νομίζετε ότι μπορείτε να μας αντιμετωπίσετε στρατιωτικά και να εξουδετερώσετε ή να καταστρέψετε προληπτικά μέρος της στρατιωτικής μας ισχύος, κάθε τέτοια απόπειρα θα τιμωρηθεί αμέσως από πανίσχυρη δύναμη, η κυβέρνηση του Γιουν Σοκ-γελ και ο στρατός του θα εξολοθρευτούν», είπε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.