Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απαγωγής απαγγέλθηκαν εναντίον του δράστη της επίθεσης στον Πολ Πελόζι

©EPA

Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απαγωγής απαγγέλθηκαν εναντίον του άνδρα που επιτέθηκε στον σύζυγο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Ο Ντέιβιντ ΝτιΠάπε, που αναζητούσε την Πελόζι, δήλωσε μεότι ήθελε «να της σπάσει» τα γόνατα, αν απαντούσε «ψευδώς» στις ερωτήσεις του. Ο ίδιος εισέβαλε την Παρασκευή το πρωί στην οικία του ζευγαριού στο Σαν Φρανσίσκο, εξοπλισμένος με σκοινί, γάντια και κολλητική ταινία, διευκρίνισε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, είχε την πρόθεση να απαγάγει τη Νάνσι Πελόζι και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη, αν κριθεί ένοχος για αυτό το αδίκημα. Για την επίθεση εναντίον του Πολ Πελόζι, κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 30 χρόνια κάθειρξη.

Η εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο Μπρουκ Τζένκινς ανακοίνωσε και νέες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων απόπειρα ανθρωποκτονίας και διάρρηξη, σε πολιτειακό επίπεδο,

Επρόκειτο για μια επίθεση «με πολιτικό κίνητρο» και ο ΝτιΠάπε ενδέχεται να καταδικαστεί σε ισόβια, διευκρίνισε η Τζένκινς.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.