Καναδάς: Ουρές στα οπλοπωλεία

©jasongillman – Pixabay

Ουρές παρουσιάζονται στα οπλοπωλεία του Καναδά, λίγο πριν το «πάγωμα» στις πωλήσεις όπλων.

«Ανησυχώ. Αν δεν αγοράσω τώρα, ίσως η ευκαιρία να μην παρουσιαστεί ποτέ ξανά», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμάν Σάντου.

Ο καναδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε σχέδιο νόμου για να «ανασταλεί σε εθνικό επίπεδο η κατοχή πυροβόλων όπλων χειρός», μετά τις ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ. Το σχέδιο θα χρειαστεί να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, όπου το κόμμα του Τριντό μειοψηφεί. «Αν κάνω καμιά βλακεία, τα υπόλοιπα όπλα μου μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο», λέει ο Σάντου.

Στον Καναδά, τα καταστήματα που πωλούν πιστόλια είδαν το στοκ να εξαντλείται μέσα σε μερικές ημέρες.«Οι πωλήσεις ήταν ταχύτατες», εξήγησε η Τζεν Λαβίν, συνιδιοκτήτρια του Hunting Store. «Πουλήσαμε 100 πιστόλια, σχεδόν ολόκληρο το στοκ μας, μέσα σε τρεις ημέρες αφού ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το (σχεδιαζόμενο) πάγωμα» των πωλήσεων, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση «προκάλεσε πανικό και ο κόσμος βιάστηκε να αγοράσει πιστόλια άμεσα». «Σχεδόν όλα τα καταστήματα έχουν εξαντλήσει το στοκ τους, συμπεριλαμβανομένου του δικού μου», υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του DoubleTap Sports.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στον Καναδά υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο πιστόλια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.