Κάλεσμα του ηγέτη των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ προς στην Ρωσία για κατάκτηση μεγάλου τμήματος της Ουκρανίας

©Unsplash

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ κάλεσε σήμερα την Μόσχα να κατακτήσει ένα μεγαλύτερο τμήμα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, υποστηρίζοντας πως οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας είναι ρωσικές.

«Σήμερα ήρθε η ώρα να απελευθερωθούν οι ρωσικές πόλεις, οι οποίες ιδρύθηκαν από Ρώσους: Κίεβο, Τσερνίχιφ, Πολτάβα, Οδησσός, Ντνίπρο, Χάρκοβο, Ζαπορίζια, Λουτσκ», έγραψε ο Ντενίς Πουσίλιν σε μήνυμα του στο Telegram με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης από τον σοβιετικό στρατό της πόλης Μπρεστ στη Λευκορωσία, μετά την κατάληψή της από τους Ναζί.

Στις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ισχυριζόμενη πως προστατεύει τον ρωσόφωνο πληθυσμό που κατοικεί στο ανατολικό τμήμα της γειτονικής χώρας από μια υποτιθέμενη γενοκτονία που οργανώθηκε από το Κίεβο.

Η επίθεση του ρωσικού στρατού στην ουκρανική πρωτεύουσα δεν ήταν πετυχημένη, αλλά οι δυνάμεις της Μόσχας κατέλαβαν ένα μεγάλο τμήμα της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας, μετά από μάχες κατά τις οποίες προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Ο προέδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αρνηθεί την ίδια την ύπαρξη της Ουκρανίας, θεωρώντας η διαχώριση της από την Ρωσία είναι τεχνητή. Παρότι διαβεβαιώνει πως δεν επιθυμεί να καταλάβει τη γειτονική χώρα, οι αρχές κατοχής που έχει διορίσει η Μόσχα στη νότια Ουκρανία προετοιμάζουν ανοικτά την προσάρτηση αυτών των περιοχών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.