Καλέντα: «Η Μελόνι δεν θα μπορούσε να επαναφέρει το φασισμό ούτε στην πολυκατοικία της»

©EPA/LUCA ZENNARO

Ο επικεφαλής του κεντρώου, τρίτου πόλου αναφέρθηκε στη Τζόρτζια Μελώνι και τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θεωρεί την Τζόρτζια Μελόνι απειλή για τη δημοκρατία και αν του προκαλεί ανησυχία το ακροδεξιό κόμμα της, τόνισε:

«Δεν θεωρώ ότι η Τζόρτζια Μελόνι αποτελεί απειλή για την δημοκρατία, αλλά για την Ιταλία. Δεν διαθέτει ικανά στελέχη και τάσσεται υπέρ τεράστιων δημοσίων δαπανών. Αν κυβερνήσει, από την Α’ εθνική της Ευρώπης, η Ιταλια θα πέσει στη Γ’ εθνική, με συμμαχίες με Πολωνία, Ουγγαρία και με τον Πούτιν».

«Είμαι βέβαιος πάντως ότι, αν καταφέρει να συνθέσει κυβέρνηση, αυτή θα διαλυθεί μέσα σε έξι μήνες. Διότι οι ίδιοι οι σύμμαχοί της, η Λέγκα και η Φόρτσα Ιτάλια, δεν την θέλουν. Ανησυχώ λοιπόν για την αστάθεια που η Μελόνι μπορεί να φέρει, όχι για το ότι θα μπορούσε να επαναφέρει τον φασισμό. Δεν θα ήταν άξια να τον επαναφέρει ούτε καν στην πολυκατοικία της, ούτε η ίδια ούτε και ο Σαλβίνι», πρόσθεσε οΚαλέντα.

Ο επικεφαλής του κόμματος Azione δήλωσε ότι η Μελόνι δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει «διότι οι σύμμαχοι της χάνουν συνεχώς ποσοστά στις δημοσκοπήσεις» και κατέληξε ότι, αν η συντηρητική συμμαχία διαλυθεί, θα πρέπει να ξανασυσταθεί μια κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.