Καύσωνας στην Ευρώπη: Η θερμοκρασία στη Μεγάλη Βρετανία ξεπερνά τους 40 βαθμούς

©Pixabay

Η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στη Μεγάλη Βρετανία, για πρώτη φορά στη χώρα, λόγω του καύσωνα στη δυτική Ευρώπη.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο φαινόμενο, που έχει προκαλέσει πυρκαγιές στην ιβηρική και τη Γαλλία.

Η ακραία ζέστη, που καταγράφεται επίσης στη Γαλλία, πλήττει ι τη Μεγάλη Βρετανία, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει σήμερα τους 40 βαθμούς. Το ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στη Βρετανία καταγράφηκε το 2019, με 38,7 βαθμούς στο Κέμπριτζ.

Στο ανατολικό τμήμα της Αγγλίας το θερμόμετρο έδειξε 38,1 βαθμούς Κελσίου χθες, η τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ουαλία κατέγραψε το δικό της ρεκόρ με 37,1 βαθμούς. Ορισμένα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ παρατηρούνται προβλήματα και στις μεταφορές. Στην Ιρλανδία, η θερμοκρασία έφθασε τους 33 βαθμούς, η υψηλότερη από το 1887.

Στην Ολλανδία, η θερμοκρασία έφταση τους 35,4 βαθμούς στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Σήμερα οι θερμοκρασίες μπορεί να φθάσουν τους 39 βαθμούς στο νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας. Δεύτερη ημέρα καύσωνα για το Βέλγιο, με τον υδράργυρο να αναμένεται να φτάσει τους 40 στα δυτικά και νοτιοδυτικά της χώρας.

Στη Γαλλία, ο καύσωνας προβλέπεται να κινηθεί προς το ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία. Στην Ισπανία, επικρατεί αποπνικτική ζέστη εδώ και μία εβδομάδα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.