ITV: Οι πιθανότητες η Λιζ Τρας να «βγάλει την ημέρα» ως πρωθυπουργός είναι εναντίον της

©EPA/NEIL HALL

Μέλος της Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσε ότι οι πιθανότητες για την Λιζ Τρας να βγάλει την ημέρα ως πρωθυπουργός είναι εναντίον της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV.

Η Επιτροπή 1922 αναμένεται να συνεδριάσει για να συζητήσει την κρίση ηγεσίας στους Τόρις, έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης του ITV Πολ Μπραντ.

Λιζ Τρας: Μάχη για να παραμείνει στην εξουσία

H κοινή γνώμη απορρίπτει την Τρας και βουλευτές από το κόμμα της την αμφισβητούν. Έχει εγκαταλείψει σχεδόν το σύνολο του οικονομικού της προγράμματος, έχει αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών κι έχασε και την υπουργό Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Η τελευταία εξήγησε ότι παραιτήθηκε επειδή χρησιμοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό μέιλ για να στείλει επίσημα έγγραφα. Ωστόσο, στην επιστολή παραίτησής της η πρώην υπουργός εξέφρασε «τη βαθιά της ανησυχία» για την προσήλωση της κυβέρνησης Τρας στην εφαρμογή των προεκλογικών της δεσμεύσεων, υπογραμμίζοντας ότι «αθέτησε βασικές υποσχέσεις», κυρίως για το μεταναστευτικό.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική της απέναντι στις έντονες αποδοκιμασίες της αντιπολίτευσης.

«Είμαι μαχήτρια κι όχι ρίψασπις», τόνισε απαντώντας ερώτηση του ηγέτη των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, ο οποίος διερωτήθηκε «σε τι χρησιμεύει μια πρωθυπουργός οι δεσμεύσεις της οποίας δεν κρατάνε ούτε μία εβδομάδα;»

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.