Ιταλία: Πρώτη στις δημοσκοπήσεις η Μελόνι

©EPA/FABIO CIMAGLIA

Η Ιταλική συντηρητική συμμαχία φαίνεται πως έχει ισχυρό προβάδισμα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Το κέντρο πολιτικής ανάλυσης Termometro Politico, δείχνει πως στην πρόθεση ψήφου πρώτο κόμμα είναι το ακροδεξιό «Αδέλφια της Ιταλίας» με ποσοστό 24,3% και στη δεύτερη θέση ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 23,5%.

Το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι, «Λέγκα», είναι στην τρίτη θέση με 14,3% και ακολουθεί το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» με 11,1%. Το κόμμα του άλλοτε πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν ξεπερνά το 7,3%. Τέλος, το κόμμα «Ζωντανή Ιταλία» του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και την πολιτική δύναμη «Azione (Δράση)» του πρώην υπουργού οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, προτίθεται να ψηφίσει το 4,9% του στατιστικού δείγματος

Ο Τύπος της Ιταλίας αναφέρει πως η συντηρητική παράταξη της Τζόρτζια Μελόνι προηγείται της κεντροαριστεράς συνολικά στις δημοσκοπήσεις και ανάλογα με την δημοσκοπική εταιρία, η διαφορά ξεκινά από 10 ποσοστιαίες μονάδες και φτάνει μέχρι και τις 15.

Μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, ενώ και η πλευρά της ακροδεξιάς Μελόνι θα πρέπει να δείξει αν επιθυμεί να συνεχίσει να ανεβάζει τους τόνους ή αν θα προσπαθήσει να αλλάξει πορεία πλεύσης.

Υπενθυμίζεται πως η Μελόνι πριν λίγες ημέρες έκανε retweet εικόνες βιασμού μιας Ουκρανής, θύμα ενός αφρικανού μετανάστη (τις εικόνες είχε αναρτήσει αρχικά γνωστό ιταλικό μέσο ενημέρωσης), με την συγκεκριμένη κίνηση να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο στον πολιτικό κόσμο. Το Twitter αποφάσισε πριν από λίγο να «κατεβάσει» την σχετική ανάρτηση της Μελόνι, διότι δεν σέβεται τους κανόνες λειτουργίας του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.