Ιταλία: Η κεντροαριστερά παρουσιάζει το πρόγραμμά της για τις εκλογές

©Enrico Letta – Twitter

Το ιταλικό κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμά του για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Σεπτεμβρίου.

«Στις 25 Σεπτεμβρίου οι συμπατριώτες μας θα πρέπει να κάνουν μια ιστορική επιλογή ανάμεσα στην διαφύλαξη του συντάγματος και την αλλοίωσή του» δήλωσε ο γραμματέας των «δημοκρατικών», Ενρίκο Λέτα.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Τζόρτζια Μελόνι ότι «ελπίζει να ξεχαστούν οι τόσες επιλογές της, κατά της Ευρώπης και κατά της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ιταλία».

Στα κύρια σημεία του προεκλογικού προγράμματος των «δημοκρατικών» συμπεριλαμβάνεται η θεραπευτική χρήση της κάνναβης, ο ισότιμος γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο ιατρικά υποβοηθούμενος θάνατος σε περίπτωση σοβαρών ασθενειών και η παροχή της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά μεταναστών που έχουν φοιτήσει για τουλάχιστον μια πενταετία σε ιταλικά σχολεία.

Ο Ενρίκο Λέτα κατηγόρησε την συντηρητική συμμαχία ότι «στοχεύει στην συνολική οπισθοδρόμηση της χώρας» και πρόσθεσε ότι «η προοδευτική παράταξη της Ιταλίας δεν πρόκειται να το επιτρέψει». «Έχουμε ειδικευθεί σε επικίνδυνες αποστολές, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε ο Ενρίκο Λέτα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.