Ιταλία: Αντιδράσεις με βουλευτή που είχε φωτογραφηθεί με τη σβάστικα

©Galeazzo Bignami-Twitter

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο διορισμός βουλευτή της ακροδεξιάς ο οποίος κατά το παρελθόν είχε φωτογραφηθεί φορώντας ένα περιβραχιόνιο με τη σβάστικα.

Ο Γκαλεάτσο Μπινιάμι, εκλεγμένος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας της πρωθυπουργού Μελόνι, διορίσθηκε χθες (31/10) υφυπουργός Υποδομών.

Ο 47χρονος δικηγόρος είχε φωτογραφηθεί στη διάρκεια μιας γιορτής το 2005 φορώντας μαύρο πουκάμισο και στο αριστερό χέρι ένα κόκκινο περιβραχιόνιο με τον αγκυλωτό σταυρό.

Ο διορισμός του έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Μάρκο Φουρφάρο να αναφέρει στο Twitter: Ο διορισμός του είναι μια προσβολή, μια αναξιοπρέπεια έναντι του Συντάγματος, της μνήμης, της Ιστορίας και των θυμάτων της σβάστικας. Ντροπή σου, Τζόρτζια Μελόνι». Ο πρώην δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι ντε Ματζίστρις χαρακτήρισε τη φωτογραφία «αηδιαστική».

Η φωτογραφία του 2005 είχε τραβηχτεί «σε ιδιωτικό πλαίσιο» και «έχω ζητήσει συγγνώμη περσσότερες από μία φορά», δήλωσε Μπινιάμι.

Άλλοι διορισμοί σε υπουργεία που ανακοινώθηκαν χθες, επικρίθηκαν από την αριστερή αντιπολίτευση.

Ο Κλάουντιο Ντουριγκόν, διορισμένος στο υπουργείο Εργασίας, είχε προτείνει το 2021 να μετονομαστεί ένα πάρκο της Λατίνα, νότια της Ρώμης, το οποίο φέρει τα ονόματα των δολοφονημένων δικαστικών κατά της μαφίας Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, να δοθεί το όνομα του Αρνάλντο Μουσολίνι, του αδελφού του δικτάτορα. Η πολεμική που ακολούθησε τον είχε οδηγήσει σε παραίτηση.

«Όταν το παρελθόν δεν παρέρχεται. Μαύρες σκιές στην επιλογή των υπουργών», είναι ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας La Repubblica.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.