Ισπανία: «Βγάλτε τις γραβάτες για να εξοικονομήσουμε ενέργεια», η προτροπή του Σάντσεθ

© Shutterstock

Το βραβείο πρωτοτυπίας ανάμεσα στα μέτρα που υιοθετούνται στην Ευρώπη στην αγωνιώδη προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας κερδίζει ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος προέτρεψε τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να σταματήσουν να φορούν γραβάτες.


Ο Σάντσεθ είπε ότι η κυβέρνησή του θα υιοθετήσει «επείγοντα» μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας τη Δευτέρα, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να απεξαρτηθούν από το ρωσικό αέριο.


Την Παρασκευή, οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 36 βαθμούς Κελσίου στη Μαδρίτη και τους 39 στη Σεβίλλη. Σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, ο Σάντσεθ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν φορούσε γραβάτα – και είπε ότι θέλει οι υπουργοί του, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να κάνουν το ίδιο.


«Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια», πρόσθεσε.


Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κίνηση θα διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα ζεσταίνονται λιγότερο και ως εκ τούτου θα μειωθεί η χρήση κλιματιστικών και κατ’ επέκταση το ενεργειακό κόστος.


Η Ισπανία δεν είναι η πρώτη χώρα που κάνει αυτή την κίνηση. Το 2011, η Ιαπωνία παρουσίασε την καμπάνια της «Super Cool Biz» , η οποία ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να φορούν πιο δροσερά ρούχα το καλοκαίρι.


Με πληροφορίες από BBC

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.