Ισπανία: Η κυβέρνηση περιορίζει τη χρήση κλιματιστικών στους χώρους εργασίας

©ElasticComputeFarm – Pixabay

Η κυβέρνηση της Ισπανίας σχεδιάζει να επιβάλει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Το σχέδιο που εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ελέγχους θερμοκρασίας σε δημόσια γραφεία. Σύμφωνα με αυτό το καλοκαίρι ο κλιματισμός σε γραφεία σε χώρους εργασίας δεν πρέπει να ρυθμίζεται χαμηλότερα από 27 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι θερμοκρασίες συχνά ανεβαίνουν πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι στην Ισπανία.

Το σχέδιο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Η Ιταλία ανακοίνωσε επίσης σχέδια να περιορίσει τον κλιματισμό για εξοικονόμηση ενέργειας αυτό το καλοκαίρι.

«Ακόμη και αν η Ισπανία είναι μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χαμηλότερη έκθεση στη ρωσική ενέργεια, είναι προφανές ότι δεν είναι απρόσβλητη από την αύξηση των τιμών της ενέργειας», δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.