Ιράν: Σκληροπυρηνικοί βουλευτές ζητούν την αυστηρή τιμωρία των «ταραχοποιών»

©EPA-ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνεχίζονται οι αναταραχές στο Ιράν, με βουλευτές σήμερα στη χώρα να ζητούν από το δικαστικό σώμα να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά» τους δράστες των ταραχών.

Στο Ιράν σημειώνονται οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις αντιφρονούντων εδώ και χρόνια, αφού εκτεταμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξέσπασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά το θάνατο της νεαρής Ιρανής Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

«Ζητάμε από το δικαστικό σώμα να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους δράστες αυτών των εγκλημάτων και όλους εκείνους που βοήθησαν στα εγκλήματα και προκάλεσαν ταραχές», ανέφεραν σήμερα σε δήλωσή τους 227 βουλευτές από το κοινοβούλιο του Ιράν των 290 εδρών, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων HRANA των ακτιβιστών μετέδωσε ότι 318 διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί στις ταραχές μέχρι το Σάββατο, μεταξύ των οποίων 49 ανήλικοι. Τριάντα οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν επίσης σκοτωθεί, πρόσθεσε.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης τον περασμένο μήνα έκαναν λόγο πως περισσότερα από 46 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, σκοτώθηκαν. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει εκτίμηση για τον αριθμό των νεκρών.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα σε πολλές πόλεις του Ιράν, σύμφωνα με ομάδες ακτιβιστών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.