Ιράν: Περισσότεροι από 1.200 συλληφθέντες από την αρχή των διαδηλώσεων για το θάνατο της Μαχσά Αμινί

©EPA

Οι αρχές στο Ιράν έχουν συλλάβει περισσότερους από 1.200 ανθρώπους από την αρχή των διαδηλώσεων που ξέσπασαν μετά το θάνατο της Μαχσά Αμινί.

«Στη διάρκεια των ταραχών αυτών των τελευταίων ημερών έχουν συλληφθεί 450 ταραξίες στη Μαζανταράν», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της επαρχίας Μοχαμάντ Καριμί.

Το Σάββατο οι ιρανικές αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη 739 διαδηλωτών στη Γκουιλάν Το πρακτορείο Fars μετέδωσε τη σύλληψη 88 διαδηλωτών στην επαρχία Χορμοζγκάν στο νότιο Ιράν.

Οι αρχές προχώρησαν και σε άλλες συλλήψεις στις πόλεις Ζανζάν, Καράζ και Κερμάν.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που πέθανε η Μαχσά Αμινί, μετά τη σύλληψή της επειδή «φορούσε ανάρμοστα ρούχα». «Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ταραξίες επιτέθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια και προξένησαν ζημιές σε δημόσια περιουσία σε κάποιες περιοχές της Μαζανταράν υπό την καθοδήγηση ξένων πρακτόρων», κατήγγειλε ο Καριμί.

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί είχε ζητήσει νωρίτερα από τις δυνάμεις ασφαλείας να αντιδράσουν «με αποφασιστικότητα έναντι όσων πλήττουν την ασφάλεια και την ειρήνη της χώρας και του λαού».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.