ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης εναντιώνεται στη δημοσιοποίηση των λόγων της έρευνας στο σπίτι του Τραμπ

©EPA/SHAWN THEW

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εναντιώθηκε στη δημοσιοποίηση δικαστικού εγγράφου για τους λόγους της έρευνας του FBI στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιχείρηση του FBI στην κατοικία του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα προκάλεσε πολιτική θύελλα στις ΗΠΑ, με τον ίδιο να μιλά για «κυνήγι μαγισσών».

Αρκετές οργανώσεις ζήτησαν από δικαστή να δώσει στη δημοσιότητα το δικαστικό έγγραφο για τους λόγους που θεωρήθηκε απαραίτητο να διεξαχθεί έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης σημείωσε πως η δημοσιοποίηση των λόγων «θα έπληττε ανεπανόρθωτα την ποινική έρευνα σε εξέλιξη».

Το έγγραφο που ζητείται να δημοσιοποιηθεί περιέχει «πολύ ευαίσθητες πληροφορίες για τους μάρτυρες» και γεγονότα «εξαιρετικά σημαντικά για την έρευνα», έκρινε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η δημοσιοποίησή του θα μπορούσε να αποκαλύψει τη στρατηγική των ερευνητών και να «θέσει σε κίνδυνο (σ.σ.: την επιτυχία) της έρευνας», πρόσθεσε.

Η δικαιοσύνη υποψιάζεται πως ο Τραμο παραβίασε την αμερικανική νομοθεσία για την κατασκοπεία, με αρκετά από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν να έχουν διαβάθμιση «Top Secret» («Άκρως απόρρητο»).

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.