ΗΠΑ: Προς συμφωνία η Γερουσία για τον περιορισμό της οπλοκατοχής

©Jabbacake – Pixabay

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι πλησιάζουν σε συμφωνία στη Γερουσία για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Ομάδες και από τα δύο κόμματα αναμένεται να ανακοινώσουν ότι κατέληξαν σε μια συμφωνία για την προώθηση νόμων κατά της οπλοκατοχής.

«Κάθε ημέρα ερχόμαστε πιο κοντά σε μία συμφωνία και δεν απομακρυνόμαστε» δήλωσε την Τετάρτη ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι, ο οποίος συνεργάζεται με τον Τζον Κόρνιν από το Τέξας, για την επίτευξη συμφωνίας. «Ελπίζουμε ότι τελικά θα έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα κάνει τη διαφορά», δήλωσε ο Μιτς Μακόνελ, αρχηγός της των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί υποστηρίζουν την ενίσχυση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή. «Δεν είναι για τους Ρεπουμπλικάνους. Δεν είναι για τους Δημοκρατικούς. Είναι για τους ανθρώπους. Είναι για την ανθρώπινη ζωή» δήλωσε η Κίμπερλι Σάλτερ, ο σύζυγος της οποίας ήταν μεταξύ των θυμάτων στο Μπάφαλο.

Η επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας φέρεται να επιβεβαιώθηκε σήμερα από τρία άτομα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με την Washington Post.

Οι Πολιτείες των ΗΠΑ θα καλούνται να θεσπίσουν νόμους που θα κρατούν τα όπλα μακριά από άτομα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή, ενώ θα συμπεριλαμβάνεται και η υποχρεωτική έρευνα στα αρχεία ανηλίκων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.