ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Ίαν πλήττει τη Φλόριντα με καταστροφική μανία [vids]

Ο κυκλώνας Ίαν έπληττε χθες Τετάρτη στη Φλόριντα με πολύ ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και διακοπές της ηλεκτροδότηση.

Στο αρχιπέλαγος των Κιζ, οι άσχημες καιρικές συνθήκες οδήγησαν στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες και η ακτοφυλακή αναζητεί 20 ανθρώπους.

Με ανέμους ταχύτητας ως και 185 χιλιομέτρων την ώρα, ο Ίαν προκάλεσε «καταστροφικές» πλημμύρες, σύμφωνα με το NHC. Το φαινόμενο είχε φθάσει στην Κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, υποβαθμίστηκε και κατατάσσεται πλέον στην Κατηγορία 3.

Σχεδόν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα χθες (28/9) βράδυ στη Φλόριντα, σύμφωνα με το PowerOutage.

Ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις είπε χθες πως ο Ίαν πιθανόν συγκαταλέγεται στους «ισχυρότερους κυκλώνας που έπληξαν ποτέ τη Φλόριντα».

«Πρόκειται για φαινόμενο για το οποίο θα μιλάμε για χρόνια», είπε από την πλευρά του ο διευθυντής της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NWS), ο Κεν Γκρέιαμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η διευθύντρια της FEMA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφής, η Ντιάν Κρίσγουελ, είπε πως ο Ίαν θα συνεχίσει να είναι «πολύ επικίνδυνος» τις «επόμενες ημέρες».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.