ΗΠΑ: Φόβοι ότι περισσότερα έγγραφα λείπουν από την έρευνα για τον Τραμπ

©EUROKINISSI/NATO

Η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να μην έχει παραδώσει όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα που αυτός πήρε από τον Λευκό Οίκο, προειδοποίησαν σχετικά Αμερικανοί εισαγγελείς χθες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την περιφερειακή δικαστή Αϊλίν Κάνον να επιτρέψει τη συνέχιση της αξιολόγησης των περίπου 100 διαβαθμισμένων εγγράφων που κατασχέθηκαν από το FBI στην έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο.

Ο Τραμπ τελεί υπό καθεστώς έρευνας για την κατοχή κυβερνητικών εγγράφων μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021. Μερικά από τα έγγραφα αυτά χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητα.

«Η αίτηση αυτή περιορίζεται…, στα διαβαθμισμένα έγγραφα που κατασχέθηκαν επειδή αυτή η διάσταση της δικαστικής εντολής θα προκαλέσει τις πιο άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις για την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετικό έγγραφο που κατέθεσε στο δικαστήριο.

Οι κατήγοροι ζήτησαν από την δικαστή να μην επιτρέψει το διορισμό ενός ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα. Ο Τραμπ περιέγραψε το αίτημα των εισαγγελικών αρχών ως χαμένα χρήματα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εκτίμησε ότι ενδέχεται περισσότερα διαβαθμισμένα αρχεία να έχουν μετακινηθεί από τον Λευκό Οίκο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.