ΗΠΑ: Έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες ασφάλειας της Σουηδίας και της Φινλανδίας

©Clker-Free-Vector-Images – Pixabay

Οι ΗΠΑ θεωρούν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες ασφάλειας που ενδεχομένως θα έχουν η Σουηδία και η Φινλανδία μετά την κατάθεση της αίτησης τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ και πριν από την επίσημη έγκριση του αιτήματος, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Σουηδία και Φινλανδία ανησυχούν ότι θα είναι ευάλωτες απέναντι στη ρωσική απειλή κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των αιτήσεών τους, η οποία ενδέχεται να χρειαστεί ένα διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους για να ολοκληρωθεεί.

«Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους για την αντιμετώπιση των οποιονδήποτε ανησυχιών που μπορεί να έχει η καθεμιά από τις δύο χώρες σχετικά με τη χρονική περίοδο μεταξύ της κατάθεσης αίτησης της ένταξης και της επίσημης εισόδου της στη συμμαχία» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Οι αποφάσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ αναμένεται να ληφθούν μέσα στον μήνα. Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε δήλωσε μετά από μία συνάντηση που είχε με τον Άντονι Μπλίνκεν την Τετάρτη, ότι έλαβε εγγυήσεις ασφάλειας από τις ΗΠΑ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.