ΗΠΑ: Ελεύθερος ο άνδρας που πυροβόλησε τον Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981

©WikiImages – Pixabay

Ομοσπονδιακός δικαστής ήρε και τους τελευταίους περιορισμούς στον Τζον Χίνκλεϊ, που πυροβόλησε τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν και άλλα τρία άτομα, το 1981.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Φρίντμαν ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο. «Αν δεν είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τον προέδρο θα ήταν ελεύθερος πολύ νωρίτερα.», είπε ο Φρίντμαν.

Ο Χίνκλεϊ ήταν ήδη ελεύθερος από το 2016 και ζει μόνος του σε μια πόλη στη Βιρτζίνια. Ο Χίνκλεϊ ήταν σε ψυχιατρείο όπου νοσηλευόταν με κατάθλιψη και ψύχωση. Όταν βγήκε του επιτράπηκε να εγκατασταθεί σε μια περιφραγμένη κοινότητα στο Ουίλιαμσμπεργκ.


Ο Χίνκλεϊ τηρεί τους όρους που του είχαν θέσει στο δικαστήριο και είναι ασυμπτωματικός, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Η Πάτι Ντέιβις, κόρη του Ρίγκαν έγραφε ότι είναι αντίθετη με την αποφυλάκισή του Χίνκλεϊ γιατί πιστεύει ότι δεν αισθάνεται μετανιωμένος.

Ο Χίνκλεϊ πυροβόλησε τον Ρίγκαν έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον στην Ουάσινγκτον στις 30 Μαρτίου του 1981. Ο Ρίγκαν τραυματίστηκε στον πνεύμονα, αλλά επέζησε. Ο Χίνκλεϊ κρίθηκε αθώος στις 21 λόγω παραφροσύνης ένα χρόνο αργότερα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.