ΗΠΑ: Δύο νεκροί από τη φωτιά στην Καλιφόρνια

©unsplash

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε σήμερα πως δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την μεγάλη πυρκαγιά που καίει την πολιτεία εδώ και μέρες.

Η πυρκαγιά «ΜακΚίνεϊ», όπως ονομάστηκε, έχει καταστρέψει από την Παρασκευή σχεδόν 225.000 στρέμματα στον εθνικό δρυμό Κλαμάθ και παρά την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής, δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά από τις αρχές του έτους στην Καλιφόρνια, η οποία παραμένει μέχρι στιγμής μικρότερη από την περσινή «Ντίξι» που έκαψε περισσότερα από 4 εκατομμύρια στρέμματα.

Το πρωί της Κυριακής, δύο άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα σε ένα καμένο αυτοκίνητο, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σίσκιγιου. Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι τα θύματα επιχειρούσαν να τραπούν σε φυγή, αλλά το αυτοκίνητό τους περικυκλώθηκε από τις φλόγες, δήλωσε ο σερίφης Τζερεμάια ΛαΡου στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο καύσωνας και οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν ώστε η πυρκαγιά να εξαπλωθεί. Πάνω από 2.000 κάτοικοι έλαβαν εντολή εκκένωσης στη Β. Καλιφόρνια, στα σύνορα με το Όρεγκον. Περίπου 100 κτίρια, στην πλειονότητά τους κατοικίες, υπέστησαν ζημιές σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη της κομητείας Σίσκιγιου.

Ο Λάρι Κασλ, κάτοικος Γουαϊρίκα, περιέγραψε στην εφημερίδα Sacramento Bee πώς μαζί τη σύζυγο και τα τρία σκυλιά τους εγκατέλειψαν το σπίτι τους μέσα στη νύχτα, παίρνοντας μόνο τα απολύτως αναγκαία.

Σχεδόν 850 πυροσβέστες ρίχτηκαν σήμερα στη μάχη με τις φλόγες, σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών.

Η αμερικανική Δύση έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπη με τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, φαινόμενο που οι επιστήμονες αποδίδουν κυρίως στην κλιματική κρίση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.