ΗΠΑ: Aπογοήτευση στη δεξιά μετά την απόφαση του Ίλον Μασκ να εγκαταλείψει την προσπάθεια να εξαγοράσει το Τwitter

©PhotoMIX-Company – Pixabay

Ανακούφιση στην αριστερά και απογοήτευση στη δεξιά μετά την απόφαση του Ίλον Μασκ να εγκαταλείψει την προσπάθεια να εξαγοράσει το Τwitter.

Θα έσωζε την ελευθερία της έκφρασης, σύμφωνα με τη δεξιά, θα έδινε βήμα στον λόγο μίσους σύμφωνα με την αριστερά.

Τα σχόλια αυτά αλλά αφορούν τον Ίλον Μασκ, που αποφάσισε να αποσύρει την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter. «Η συμφωνία για το Twitter πέθανε, ζήτω το “Truth”», έγραψε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι μια «καλοδεχούμενη εξέλιξη για τις γυναίκες, τους έγχρωμους και τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+», αντέδρασε η φεμινιστική οργάνωση UltraViolet. Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν ειρωνεύτηκε «τον δύσκολα ελεγχόμενο αυθορμητισμό» του Μασκ.

Όλη αυτή η ιστορία δείχνει ότι «το οικοσύστημά μας της ενημέρωσης, της ασφάλειας και της δημοκρατίας δεν θα πρέπει να είναι ευάλωτο στα καπρίτσια δισεκατομμυριούχων που δεν λογοδοτούν σε κανέναν», εκτίμησε η Νικόλ Γκιλ εκτελεστική διευθύντρια του Accountable Tech.

O συντηρητικός πολιτικός αναλυτής Ντέιβ Ρούμπιν, σχολιάζοντας ότι το ενδεχόμενο εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ, τόνισε πως ήταν «η τελευταία ευκαιρία να σώσουμε κάτι από τον εφιάλτη» των GAFΑ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.