ΗΠΑ: Ανησυχία για τουρκική επίθεση στη Συρία

©Kevin Schmid – Unsplash

Οι ΗΠΑ εκφράζουν την ανησυχία ότι η Τουρκία θα εξαπολύσει επίθεση στη βόρεια Συρία, τόνισε σήμερα Αμερικανίδα διπλωμάτης.

Η Μπάρμπαρα Λι εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της κυβέρνησής της για τις απειλές του Ερντογάν κατά των Κούρδων στη Συρία. «Αυξήσαμε τις διπλωματικές μας επαφές για να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε. Κάνουμε αδιάκοπες προσπάθειες για να πείσουμε την τουρκική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή την απερίσκεπτη περιπέτεια», συμπλήρωσε.

Η αξιωματούχος τόνισε πως δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση στο εάν η Τουρκία θα «κάνει πίσω» στο θέμα της Συρίας, λόγω των αμερικανικών προειδοποιήσεων.

Ο Ερντογάν έχει απειλήσει πολλές φορές ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, με στόχο Κούρδους, τους οποίους περιγράφει ως «τρομοκράτες», όπως οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν θα περιμένει άδεια της Ουάσινγκτον για επίθεση στη Συρία

Η Τουρκία δεν θα περιμένει την «άδεια» των Ηνωμένων Πολιτειών για νέα επίθεση στη Συρία, δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν μπορούμε να καταπολεμάμε την τρομοκρατία περιμένοντας την άδεια από οποιονδήποτε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομάδα δημοσιογράφων. «Τι θα κάνουμε αν οι ΗΠΑ δεν κάνουν αυτό που τους αναλογεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας; Θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.