Ινδονησία: Τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα – 174 νεκροί στη διάρκεια επεισοδίων [vids]

© Youtube

Αδιανόητη τραγωδία στην Ινδονησία μετά το τέλος ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. Τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια επεισοδίων σε αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Αρέμα και στην Περσεμπάγια, στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας.

Οι οπαδοί των ιαβανέζικων συλλόγων και μακροχρόνιων αντιπάλων συγκρούστηκαν μετά την ήττα της Αρέμα με 3-2 στον αγώνα στην περιφέρεια Malang. Όλα ξεκίνησαν όταν οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτηρηθούν για την ήττα, με την αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος και να ελέγξει την κατάσταση, πυροδοτώντας το χάος που οδήγησε σε ποδοπάτημα μεταξύ των οπαδών.

Τα όσα ακολούθησαν ήταν ανατριχιαστικά, οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ δύο οχήματα της αστυνομίας κάηκαν ολοσχερώς. Οι μάχες σώμα με σώμα συνεχίστηκαν κι εκτός γηπέδου, με αρκετούς ανθρώπους να χάνουν τη ζώη τους. Εκτός των νεκρών, τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 τραυματίες, μερικοί εκ των οποίων πιο σοβαρά.

Ο επικεφαλής υπουργός ασφαλείας της χώρας δήλωσε ότι οι θεατές ξεπέρασαν τη χωρητικότητα του γηπέδου των 38.000 κατά περίπου 4.000 άτομα.

Αμέσως μετά τα θλιβερά έκτροπα η ποδοσφαρική λίγκα ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος Ινδονησίας για μία εβδομάδα, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, να ανακοινώνει πως θα διεξαχθεί έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι των απίστευτων επεισοδίων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.