Ίλον Μασκ: Απέσυρε την ανάρτησή του σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πολ Πελόσι

©EPA

O νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Ίλον Μασκ, απέσυρε ανάρτηση που είχε κάνει, στην οποία αναπαρήγαγε αβάσιμη θεωρία σχετικά με την επίθεση κατά του συζύγου της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι.

Η ανάρτηση ήταν αντίδραση σε μία ανάρτηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία απέδωσε στην επίθεση στη ρητορική μίσους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Στην ανάρτησή της η Κλίντον είχε προσθέσει ένα link σε δημοσίευμα της εφημερίδας L.A. Times, σύμφωνα με το οποίο δράστης της επίθεσης προωθούσε θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο.

«Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την ιστορία από όσα μπορεί να δει το μάτι«, απάντησε ο Μασκ στην Κλίντον αναρτώντας ένα σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα The Santa Monica Observer, η οποία περιγράφεται ως μία ηλεκτρονική σελίδα διάδοσης ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας.

Η ανάρτηση του Μασκ προκάλεσε νέες ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο που ο ίδιος θα χειριστεί τη ρητορική μίσους και παραπληροφόρησης στο Twitter.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.