Η υφήλιος αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ

©EPA/JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT / HANDOUT

Ηγέτες και μέλη βασιλικών οικογενειών συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο για να αποτίσουν το ύστατο χαίρε στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο βασιλιάς Κάρολος και άλλα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ακολούθησαν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ σήμερα στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Είναι η πρώτη επίσημη κηδεία με τέτοιου είδους τιμές που γίνεται στη χώρα από το θάνατο του Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους από τους οποίους πέρασε το φέρετρο της βασίλισσας. Εντός του Αββαείου, απαγγέλθηκαν αποσπάσματα της Βίβλου. Εκει βρέθηκε και ο εννιάχρονος πρίγκιπας Γεώργιος.

Στους 2.000 προσκεκλημένους περιλαμβάνονται περίπου 500 ηγέτες και μέλη βασιλικών οικογενειών από τον όλο τον κόσμο, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ηγέτες από τη Γαλλία, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κίνα και το Πακιστάν.

«Σε γνωστή της ομιλία, την οποία εκφώνησε με την ευκαιρία των 21ων γενεθλίων της, η εκλιπούσα Αυτής Μεγαλειότητα είχε δηλώσει ότι όλη της η ζωή θα είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία του έθνους και της Κοινοπολιτείας. Σπάνια έχει τηρηθεί σε τέτοιο βαθμό μια υπόσχεση», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Πλήθη ανθρώπων είχαν συγκεντρωθεί στο Λονδίνο για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα. Εκατομμύριαπαρακολουθούν την κηδεία της Ελισάβετ από την τηλεόραση. Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας, τηρήθηκε σιγή δύο λεπτών στη μνήμη της βασίλισσας Ελισσάβετ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.