Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους

©zhushenje – Pixabay

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τρεις «βαλλιστικούς πυραύλους άγνωστου τύπου» προς ανατολική κατεύθυνση ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στη Σεούλ.

Όλα αυτά, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Σεούλ και τη συμφωνία για ανάπτυξη περισσότερων αμερικανικών στρατηγικών πόρων στην περιοχή.

Το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο διευκρίνισε πως οι τρεις εκτοξεύσεις έγιναν μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της ώρας από την περιοχή Σουνάν.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας. Κάλυψε απόσταση «360 χιλιομέτρων» φθάνοντας σε «μέγιστο υψόμετρο 540 χιλιομέτρων» προτού πέσει στη θάλασσα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του νοτιοκορεατικού ΓΕΕΘΑ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμές διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) και βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο (SLBM). Οι πυραυλικές δοκιμές καταγράφηκαν σε μια εποχή όπου η Βόρεια Κορέα είναι αντιμέτωπη με ξέσπασμα της πανδημίας κορονοϊού.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.